Frica ne paralizează. Frica ne blochează creierul și ne împiedică să facem lucruri pe care ne-am dori să le facem. Frica este prezentă în viața noastră și a copiilor noștri mai mult decât ar trebui să fie. Ea apare pe nepusă masă și ia forme care mai de care mai neașteptate. Frica de greșeală, frica de a te face de rușine, frica zilei de mâine, frica de întuneric și frica de moarte sunt printre cele mai întâlnite frici cu care ne confruntăm. Frica este unul din cei mai mari dușmani ai oamenilor pentru că frica te face inactiv, te face să rămâi pe loc, să nu evoluezi și să nu te bucuri de viață, până la urmă.
Așadar, frica trebuie învinsă. Pentru a-ți recăpăta încrederea în tine și în forțele proprii, trebuie să privești frica în față și să râzi de ea și să citești Secretul monstrului .
Despre ce este vorba în Secretul monstrului?
Aceasta este o poveste drăguță despre Jojo, un băiat vesel și inteligent, căruia îi plac trenurile, geografia , cărțile cu ilustrații și…îi e frică de monștri. Un monstru verde și înspăimântător se ascunde în camera băiatului și-l sperie în fiecare noapte înainte de culcare, clănțănind din dinți și frecându-și labele nemaipomenit de mari. Monstrul nu poate fi văzut de către adulți, doar de către cei mici, ceea ce îi încurcă într-o primă etapă pe părinții băiatului. Cu ajutorul doctorului Septimius Severus Abanos, cei doi părinți reușesc să-l facă pe Jojo să îmblânzească creatura înfricoșătoare… Cum? O să vă las pe voi să descoperiți.
Secretul monstrului este o poveste scurtă și frumoasă, care se citește foarte repede și care este dedicată întregii familii. Pentru copii este o poveste haioasă în care monștri își cam pierd puterea, iar pentru părinți este o povață prin care află cum să-i ajute pe copii să facă față emoțiilor puternice și să-și depășească fricile, și anume prin joc și empatie. La finalul poveștii, Otilia are și un mesaj pentru părinți, prin care îi sfătuiește să caute soluții la nevoile copiilor în joc și distracție. Aceasta este de fapt filosofia playfull parenting-ului pe care Otilia îl propovăduiește cu mare succes în toate întâlnirile sale cu părinții și cu care sunt perfect de acord. Avem nevoie de mai multă joacă, să fim mai puțin serioși și să-i lăsăm pe copii să ne ghideze în lumea lor extraordinară!
Vă recomand cartea cu căldură pentru povestea drăguță, pentru mesajul pozitiv pe care-l transmite și pentru ilustrațiile haioase ale Liviei Coloji . Cartea este o invitație la reconectarea cu copiii noștri prin joacă, la restabilirea legăturilor prin afecțiune, înțelegerea nevoilor și distracție.
Secretul monstrului-lansare de carte
Vă atașez câteva poze și de la lansarea cărții Otiliei, unde copiii au avut parte de un mic spectacol de teatru, un atelier de creație, unde Otilia a dat autografe pe bandă rulantă cu zâmbetul pe buze, iar Livia le-a desenat copiilor monștri și pisicuțe cu multă răbdare și talent :).
Lectură plăcută!
Citește și 5 cărți pentru copii care îi ajută să depășească teama de întuneric
[…] Mantelers, o cărticică foarte haioasă cu monstruleți cu scutece. Am scris despre ea într-un alt articol de pe blog. Așa cum spuneam și atunci, e foarte important să ne învățăm copiii să-și […]