Omul preistoric este o mică enciclopedie deosebit de interesantă și de utilă. Cu ajutorul unor imagini foarte expresive, cartea te poartă în trecut, cu milioane de ani în urmă și îți arată cum au apărut strămoșii noștri și cum au evoluat de-a lungul timpului.
Omul preistoric – povestea apariției și evoluției speciei Homo sapiens
Strămoșii omului preistoric au apărut pe tărâmurile Africii, acum mai bine de 6 milioane de ani. Înainte de Homo sapiens au existat peste 20 de specii de hominizi (primate care mergeau pe două picioare), iar Omul preistoric îți arată cum au trăit și evoluat ființele umane în diferite perioade ale Preistoriei.
Informațiile sunt structurate în 4 mari perioade de timp, și anume
- De la maimuțe la oameni – Aici vei afla cât de mult ne asemănăm cu maimuțele, cum s-au adaptat primatele la mersul biped și cum arătau primele primate inteligente. Vei vedea cât de importantă a fost fabricarea primelor unelte și descoperirea focului.
- Paleoliticul – Oamenii cavernelor – În această parte a cărții vei face cunoștință cu Omul de Neanderthal și Homo Sapiens și vei vedea cum se gospodăreau strămoșii tăi și ce obiceiuri aveau.
- Neoliticul – de la vânători la producători – Un salt deosebit de importantă au făcut ființele umane în perioada neoliticului. Au domesticit animalele, au descoperit munci și unelte noi, au început să cultive și să construiască.
- Epoca metalelor – primele orașe – Evoluția omenirii continuă cu descoperirea metalelor și primele scrieri.
Ca bonus, la sfârșitul cărții apare secțiunea specială -Fii preistoric? – care te va învăța să experimentezi cum să-ți construiești o casă paleolitică sau să-ți faci o secure neolitică.
Omul preistoric – imagini din carte
Și pentru că imaginile sunt cele mai grăitoare, îți prezentăm câteva pagini din Omul preistoric ca să-ți poți da seama mai bine de ce anume vei găsi în carte:
În concluzie
Extrem de interesantă și utilă, această enciclopedie te face să înțelegi mai bine evoluția oamenilor și îți stârnește interesul pentru trecut. O recomandăm cu mare drag, o găsești pe libris.ro sau cărturești.ro.
Citește și: Cărți de istorie pentru copii: Cum să descoperi mai ușor trecutul
Lasă un răspuns