Un mister captivant combinat cu elemente supranaturale, Motelul Sun Down este o carte ce merită citită!
Motelul Sun Down – scurt rezumat
2017: Carly Kirk este o tânără care n-a reușit niciodată să treacă peste dispariția inexplicabilă a mătușii ei Viv de acum mai bine de 35 de ani în urmă. Carly nu a cunoscut-o niciodată pe Viv, însă acest eveniment nefericit a afectat-o foarte mult pe mama sa. După moartea mamei, Carly se hotărăște să afle mai multe despre ce s-a întâmplat în 1982 și pleacă în orașul Fell, acolo unde Viv a fost văzută ultima dată în viață. Se angajează la motelul Sun Down, la fel cum a făcut mătușa sa cu trei decenii în urmă și curând, se trezește implicată în aceleași circumstanțe misterioase care i-au marcat definitiv destinul lui Viv.
1982: Viv Delany este o tânără ce-și dorește să ajungă la New York să înceapă o viață nouă, însă ajunge în orașul Fell, unde se angajează la un motel ca recepționeră pe tura de noapte. Curând, aceasta descoperă că motelul este bântuit, iar una dintre fantome este o femeie violată și omorâtă de un criminal în serie. Treptat, Viv află că mai multe femei tinere au fost ucise cu brutalitate în Fell, însă criminalul lor nu a fost identificat. Faptul că un ucigaș se plimbă liber pe străzi o determină să înceapă o investigație pe cont propriu, în care implică o polițistă și o fotografă.
Motelul Sun Down: o atmosferă fantomatică și un mister bun
Motelul Sun Down este o carte destul de greu de clasificat. Nu intră nici în categoria cărților thriller/horror cu fantome, care să te sperie cu adevărat, dar nici în categoria romane polițiste, care să identifice suspecți și să ofere indicii pe care cititorul să le pună cap la cap. Dar este un roman bine scris, care te captivează de la prima până la ultima pagină.
Acțiunea este prezentată pe două planuri, fiind descrise în același timp evenimentele din 1982 și 2017. Autoarea alternează trecutul cu prezentul, prezentând perspectivele ambelor tinere. Deși este o diferență de 35 de ani între evenimente, Viv și Carly au parte de aceleași circumstanțe. Amândouă văd fantomele care bântuie motelul Sun Down, amândouă investighează crimele brutale ale femeilor din Fell și amândouă identifică ucigașul…
Dar povestea nu este neapărat despre prinderea criminalului. Ea se concentrează și pe victime, pe ceea ce li s-a întâmplat, cum au fost pândite, umilite și apoi aruncate în șanț. Autoarea invită la empatie, ne face să ne gândim că tot ce li s-a întâmplat lor, se putea întâmpla oricui, oricând, oriunde: ”Ar fi putut la fel de ușor să fi fost ea în loc, ieșind val-vârtej din casă la vârsta de 18 ani după o ceartă aprigă cu maică-sa. Sau plecând de la muncă. Făcând tot ce fac femeile zi de zi. Încă mai putea fi ea. Mai putea fi ea și mâine, și poimâine și ziua următoare. Putea fi Marnie, putea fi Helen. Putea fi sora lui Viv de acasă din Illinois. Asta era realitatea: nu erau numai fetele. Oricând, oricând putea fi ea sau cineva cunoscut.”
Motelul Sun Down are toate ingredientele unei povești care creează dependență: un mister care trebuie dezlegat, elemente paranormale și o tensiune continuă, care se intensifică pe măsură ce investigația se adâncește. În plus, unul dintre atuurile cărții este atmosfera ciudată, fantomatică pe care reușește s-o creeze Simone St. James. Fantomele de la motel nu sunt neapărat înfricoșătoare, însă cu siguranță sunt tulburătoare. Le simți suferința, furia, neputința și par cu adevărat reale.
În concluzie, recomand cu drag cartea, mi-a plăcut mult. Este bine scrisă, are acel ”ceva” care te ține conectat și te face s-o citești din scoarță-n scoarță.
Citește și: Hanul Jamaica, de Daphne du Maurier
Lasă un răspuns