Copiii noștri sunt din ce în ce mai deștepți și știu lucruri de care noi habar n-aveam la vârsta lor. Mințile lor sunt flămânde, curioase și vor să afle tot mai multe. Și ca să rămână în continuare așa, vă recomand consumul regulat de cărți! Cărți precum cea de față. Misterioasa Societate Benedict, de Trenton Lee Stewart este o carte plină de aventură, cu mult suspans, mistere și puzzle-uri de rezolvat. Exact așa cum le place copiilor de 10-12 ani.
Despre ce este vorba în Misterioasa Societate Benedict
Reynie Muldoon este un băiat orfan care nu se consideră a fi extraordinar de deștept sau talentat. Și cu toate acestea, atunci când descoperă într-un ziar un anunț adresat copiilor talentați, Reynie decide să vadă despre ce e vorba. „Ești un copil talentat care caută oportunități deosebite?- așa suna anunțul ciudat și astfel cartea începe cum nu se poate mai bine: cu un mister.
Pentru acele ”oportunități deosebite”, Reynie trebuie să dea o serie de teste ciudate, dar le trece cu bine. Doar el și alți trei copii remarcabili: Sticky, Kate și Constance.
Sticky este un copil super deștept, care citește foarte mult și memorează absolut orice informație. Kate este o fată atletică, curajoasă și aventuroasă, care poartă la brâu o găleată cu câteva lucruri de folos în ea. Și Constance este o fată foarte nepoliticoasă și foarte încăpățânată, despre care eu personal m-am întrebat de-a lungul aventurilor ce rol are în poveste. Însă asta face parte din misterul cărții și bineînțeles că de-abia la final am putut afla…
Împreună, acești copii au fost recrutați de un domn Benedict pentru a se infiltra într-un institut de învățământ foarte misterios unde se întâmplă lucruri ciudate. Ei trebuie să afle ce se întâmplă acolo și să-i dea informațiile acestea domnului Benedict. Însă cei patru eroi nu numai că devin spioni și-i dau toate informațiile domnului Benedict, dar ei ajung și să salveze lumea folosind abilitățile lor individuale.
Personajul negativ din această poveste este domnul K.D. Cortina, un om extrem de inteligent care face niște experimente periculoase, pregătindu-se să stăpânească lumea.
De ce o recomand?
Dincolo de aventură și mister, Misterioasa Societate Benedict tratează niște subiecte extrem de dificile. Intră în probleme cu adevărat serioase, precum spălarea creierilor și influențarea maselor cu mesaje subliminale. E o carte foarte curajoasă care atrage atenția asupra unor lucruri extrem de primejdioase ale societății noastre actuale. Bineînțeles, toate acestea îmbrăcate frumos, într-o poveste plină de aventură și suspans.
Povestea este destul de lungă, eu personal cred că autorul ar fi putut să renunțe la câteva pagini din carte, dar merită citită pentru a dezlega tot misterul.
Ca orice carte pentru copii care se respectă, povestea are un final fericit, însă autorul lasă loc și pentru continuarea romanului, Păstrătorii secretului.
Bestseller New York Times, Misterioasa Societate Benedict a cucerit întreaga lume. Este câștigătoare a diverse premii pentru cărțile pentru copii, printre care Premiul E.B. White Read Aloud, Premiul School Library Journal pentru cea mai bună carte a anului și se află în Top 10 a Children’s Book Sense Pick.
Lectură plăcută!
Citește și: Unghere și cotloane, de Jessica Lawson
Lasă un răspuns