Am răsfoit această carte în librărie și m-am îndrăgostit pe loc de ea. A fost un adevărat coup-de-foudre, ceea ce este uimitor, pentru că nu mi se întâmplă prea des. Am luat-o frumușel în brațe și dusă am fost…Dar pentru că este în principal o carte pentru copii, m-am decis să nu mă bucur singură de ea și le-am arătat-o și copiilor mei:) Reacția lor a fost una foarte pozitivă, au fost super-atenți, au urmărit cu interes aventura șoricelului și s-au minunat de ilustrațiile fantastice ale cărții.
Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător este o carte care te atrage în primul rând prin ilustrații. Excelent realizate, în culori vintage și cu elemente de epocă, imaginile prezintă cu un realism izbitor viața începutului de secol XX. Și ce este și mai fascinant, scenele sunt prezentate din perspectiva și de la nivelul șoricelului, dându-ne astfel impresia că vedem totul prin ochii lui. Ilustrațiile sunt ex-tra-or-di-na-re!
Povestea cărții, pe scurt
Dar, haideți să vedem despre ce e vorba. Într-o lume nouă, o lume în care invențiile sunt la ordinea zilei, viața unui șoricel din Hamburg devine din ce în ce mai grea. O nouă născocire – capcana mecanică pentru șoareci – i-a făcut pe toți semenii lui să fugă în America, tărâmul celor liberi. Dar cum vapoarele cu aburi sunt păzite de pisici și astfel Atlanticul nu mai poate fi traversat în siguranță, singurul șoricel rămas în urmă are o idee senzațională: trebuie să învețe să zboare! Nu numai că o va face (el va trece Atlanticul în zbor), dar va deveni și faimos în toată lumea datorită isprăvii sale!
Ce învățăm din această carte?
Cu ajutorul unei povești frumoase și fără să ne plictisească cu detalii tehnice interminabile și de neînțeles, Kuhlmann, un pasionat al aviației, reușește să prezinte o scurtă istorie a evoluției aparatelor de zbor și a primilor piloți ai aerului. Copiii învață (de plăcere și fără să știe) niște informații de cultură generală, bucurându-se în același timp de o istorioară haioasă și…aventuroasă:)
Dacă mai punem și faptul că învață că un eșec nu trebuie să-i facă să renunțe, că munca și perseverența îi vor duce pe culmi nebănuite, atunci cu siguranță putem spune despre această carte că-și merită toate laudele. Șoricelul își confecționează un aparat de zbor, dar eșuează și se prăbușește, fiind cât pe ce să moară. Asta nu-l face să renunțe, ba dimpotrivă îl motivează și, încercând din nou, reușește să perfecționeze aparatul de zbor și să ajungă în siguranță (după ceva peripeții) pe tărâmul libertății. El, un șoricel atât de mic și neînsemnat, realizează un lucru atât de mare!
Concluzie
Mi-a plăcut foarte mult Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător și o recomand cu multă căldură. Am văzut că a apărut în limba română și Armstrong. Călătoria fantastică a unui șoricel pe lună și de-abia aștept s-o citesc și pe aceasta.
Lectură plăcută!
[…] Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător […]