În numele prieteniei, al doilea volum din seria Calpurnia Tate, este un nou roman încântător, plin de prospețime și de farmec. Viața la fermă a Calpurniei și a familiei sale continuă cu nenumărate peripeții care trebuie neapărat citite.
Despre ce este vorba?
Dacă în primul volum, O descoperire neobișnuită, Calpurnia a fost foarte ocupată cu descoperirea plantelor, în cel de-al doilea volum animalele sunt cele care primesc din plin atenția sa. Fratele său, Travis, aduce nenumărate animale pe lângă casă cu scopul de a le îmblânzi, iar ultimele găselnițe ale sale sunt un tatu și un câine pe jumătate coiot. Peripețiile prin care trec cei doi încercând să ascundă animalele de ochii mamei lor sunt haioase și pline de farmec.
Apare și un oaspete nou la fermă, verișoara Aggie. Aceasta și-a pierdut casa într-o mare furtună și familia Calpurniei o găzduiește pentru câteva luni. Aggie este o fată interesantă, de la care Calpurnia primește câteva lecții valoroase despre bani, despre economii și despre mici afaceri. Datorită acestor lecții, Calpurnia reușește să-și câștige primii bani și să-și deschidă primul cont la bancă.
De ce recomand În numele prieteniei?
În numele prieteniei este o carte tare frumoasă, pozitivă și plină de optimism. Mi-a plăcut mult de Calpurnia, de curiozitatea ei și de întreaga sa personalitate. Ea este o fată tare deșteaptă, bună la suflet și ambițioasă, ceea ce o face un exemplu bun de urmat pentru toți copiii. Ea încearcă să învețe cât mai multe despre viață și să înțeleagă lumea adulților. Continuă să-și pună întrebări, să gândească de una singură și să pună la îndoială prejudecățile vremii.
De exemplu, Calpurnia observă inegalitățile dintre sexe de la acea vreme și își dă seama cât de nedrept era ca femeilor să le fie îngrădite anumite drepturi. Ea nu înțelege de ce o femeie nu ar trebui să viseze la o educație universitară și la o carieră și de ce singurul lor destin este considerat a fi cel de soție și mamă.
Recomand cu mare drag În numele prieteniei deoarece este o carte de la care copii au multe de învățat. Ei primesc lecții de istorie, de știință, dar și de viață, toate împachetate într-o poveste frumoasă și ușor de parcurs.
Iar dacă-ți plac cărțile cu fete deștepte, îți recomand și Trandafirii din Mexic: o lecție de istorie și mai ales de viață
Citește și Ghidul fetelor, de Marawa Ibrahim, o carte specială pentru adolescente.
Lectură plăcută!
Lasă un răspuns