Ciorile din Pearblossom este singura carte pentru copii scrisă de marele scriitor britanic, Aldous Huxley. Special creată pentru nepoata sa, Olivia, cartea a fost oferită acesteia cadou de Crăciun, în anul 1945. Povestea a văzut pentru prima dată lumina tiparului în 1967, după moartea autorului. Acțiunea se petrece în orășelul Pearblossom, acolo unde locuiau nepoții autorului și unele din personajele cărții împrumută nume de la persoane reale ce locuiau în acel orășel. Povestea este una simplă, este scrisă însă cu mult umor și ironie pe alocuri, așa cum ne-a obișnuit Aldous Huxley în întreaga lui operă.
Despre ce e vorba în Ciorile din Pearblossom
Doamna Cioară și cu domnul Cioară trăiesc liniștiți într-un plop din Pearblossom. Viața lor este una obișnuită, cu rutina de rigoare. În fiecare zi, dimineața, doamna Cioară își face cumpărăturile obișnuite la magazin , în timp ce domnul Cioară se duce la farmacie, unde lucrează ca asistent manager. În fiecare zi, când familia Cioară este plecată de-acasă, domnul Șarpe, care trăiește într-o gaură de la rădăcina plopului, se strecoară frumușel până la cuibul celor două păsări și halește dintr-o înghițitură minunatul ou pe care îl clocește doamna Cioară.
Într-una din zile, doamna Cioară se întoarce mai devreme de la piață și îl prinde pe domnul Șarpe exact când dădea tacticos pe gât oul ei. Tragedie! Doamna Cioară este nenorocită și-i spune domnului Cioară să scape definitiv de șarpele mârșav. Soluția propusă de doamna Cioară nu este însă pe placul soțului său și atunci domnul Cioară îi cere sfatul înțeleptului Bufniț. Inteligența domnului Bufniț este sclipitoare, astfel că soluția propusă de acesta se dovedește a fi salvatoare. Este imediat pusă în practică de cei doi, iar domnul Șarpe este aspru pedepsit. Vă întrebați care a fost soluția și cum au scăpat de șarpe? Păi dacă v-aș spune, care ar mai fi farmecul?:)
Ciorile din Pearblossom este o carte foarte drăguță, cu niște ilustrații superbe realizate de Sophie Blackall, pe care o recomand cu mult drag copiilor sub 7 ani. Cartea este bună și pentru copii care acum încep să citească, copiii din clasa pregătitoare sau clasa întâi.
Lectură plăcută!
Lasă un răspuns