Oferta de cărți de Crăciun pentru copii este așa de mare încât nici nu mai știm ce să cumpărăm. Dacă nu aveți timp să răsfoiți cărțile în librăriile fizice pentru a le alege pe cele potrivite, ne-am gândit să vă ajutăm noi cu niște recomandări. Iată mai jos câteva din cele mai frumoase cărți de Crăciun pe care noi le-am citit și care ne-au plăcut foarte mult.
La ce visează oamenii de zăpadă, de Andreea Demergian
Această minunată cărticică ne spune povestea unui om de zăpadă care își dorește un brad de Crăciun. Construit de doi copii care locuiau la marginea unei păduri, omul de zăpadă privește cu interes agitația din jurul casei pădurarului în ziua de Ajun. Vede cum pădurarul aduce un brad acasă și seara cum în casa pădurarului se aprind luminițe colorate.
Împins de curiozitate, omul de zăpadă se uită pe geamul căsuței și înăuntru vede cel mai frumos brăduț împodobit. Din acel moment tânjește după un brăduț pe care să-l împodobească și el, dar nu știe cum să facă. Un îngeraș de zăpadă şi câteva animale din pădure îl ajută pe omul de zăpadă să facă un brăduț minunat în pădure. Când Moș Crăciun vine să împartă daruri la copii, vede bradul împodobit și le oferă cel mai frumos cadou!
La ce visează oamenii de zăpadă este o poveste minunată, sensibilă, pe care o recomand cu drag copiilor de la 0-6 ani! Cartea este în ediție bilingvă, româno-engleză și are niște ilustrații foarte frumoase! Vă invit să vedeți câteva pagini mai jos:
Ollie și renul lui Moș Crăciun, de Nicola Killen
O poveste încântătoare despre noaptea magică de Ajun…
Când un clinchet cristalin o trezește din somn, Ollie, o fetiță de-o șchioapă, descoperă că sunetul melodios vine de la hamul tivit cu clopoței de argint al unui ren fermecat.
Cei doi se împrietenesc și, înainte ca Moșul să apuce să împartă darurile, pornesc în zbor peste mări și țări. Întreg pământul sclipește în lumina lunii, acoperit de o pătură pufoasă de zăpadă, iar cei doi prieteni vor trăi o aventură fantastică pe care n-o vor uita niciodată.
O petrecere minunată de Crăciun, de Walko
Nouă ne plac foarte mult aventurile lui Iepurilă și UrSoc. Cei doi prieteni sunt tare haioși și ne stârnesc zâmbete de fiecare dată când citim despre ei. Toată seria este frumoasă și mie personal mi se par foarte potrivite pentru elevii de clasa pregătitoare și clasa întâi , dar nu numai. Ilustrațiile cărților sunt foarte frumoase, astfel îi va fermeca și pe cei mai mici.
În Ajunul Crăciunul, toată pădurea este îmbrăcată într-o mantie albă de nea. Totul este minunat și Iepurilă și UrSoc sunt foarte încântați. Dar în Poiana Iepurașilor se întâmplă și lucruri neașteptate, care le dau celor doi prieteni o mulțime de emoții. Scorbura călduroasă și confortabilă a grăsunului Jakob este dintr-odată îngropată sub un morman de zăpadă! În plus, un necunoscut mic și ciudat, care apare de nicăieri, este gata-gata să se înece în lac!! Așa că, până în seara de Ajun, Iepurilă, UrSoc și toți prietenii lor sunt ocupați până peste cap să rezolve toate problemele apărute și să se pregătească de Crăciun.
Iată mai jos câteva imagini (preluate de pe site-ul editurii DPH) din carte, să vă faceți o idee:
Dacă vă plac aventurile de Crăciun ale celor doi prieteni, puteți citi și O scrisoare pentru Moș Crăciun . Oare ce-și doresc cei doi să primească de la Moș Crăciun?
Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, de Sven Nordqvist
Mâine este Ajunul Crăciunului, iar Pettson și Findus nu-și mai văd capul de treabă.
Dar trebuie să lase totul baltă, fiindcă… ghinion!
În timp ce moșul și motanul lui se află în pădure ca să adune crengi de brad, are loc un accident și săracul Pettson își scrântește piciorul.
Cum să mai sărbătorească acum Crăciunul – fără brad, fără șuncă, fără chifteluțe sau turtă dulce?
Deși de obicei sunt foarte inventivi, de data aceasta Pettson și Findus sunt pe cale să se dea bătuți, când deodată se aude un ciocănit la ușă…
Expresul polar, de Chris van Allsburg
Considerată o carte clasică a literaturii pentru copii, Expresul Polar este o poveste care pe mine m-a impresionat de prima dată când am citit-o. Degajă calm, relaxare și visare. Ilustrațiile sunt absolut minunate și cred că este o carte ce nu trebuie să-i lipsească nici unui copil din bibliotecă. Pentru această carte van Allsburg a primit Caldecott Medal,iar în 2004 povestea a fost ecranizată într-un film cu Tom Hanks în rolul principal.
Un băiețel este trezit în Noaptea de Crăciun de sunetul unui tren. Spre uimirea sa, trenul îl așteaptă chiar pe el. Conductorul trenului îi spune că acest tren se numește Polar Express și călătorește spre Polul Nord. Băiatul urcă în trenul, unde se întâlnește cu mulți alți copii în pijamalele lor. Când ajunge la Polul Nord, conductorul le explică copiilor că Moș Crăciun va alege unul dintre ei pentru a primi primul dar de Crăciun. Băiatul nostru este norocosul, Moș Crăciun alegându-l pe el pentru a primi primul cadou de Crăciun.
O carte foarte frumoasă pe care o recomand cu mare drag!
Scrisori de la Moș Crăciun, de J.R.R. Tolkien
O carte absolut minunată, dar pe care nu am mai văzut-o pe la librăriile online este Scrisori de la Moș Crăciun, de Tolkien.
În luna decembrie copiii lui J.R.R. Tolkien, așteptau cu nerăbdare plicurile acoperite de zăpadă și purtând timbre de la Polul Nord. Înăuntrul lor descopereau câte o scrisorică cu un scris tremurat, însoțită de niște desene minunate în culori sau, uneori, doar de niște schițe. Aceste scrisori veneau chiar de la Moș Crăciun. Acesta le povestește cum este viața la Polul Nord, cu bucurii și necazuri. De exemplu, cum au fugit toți renii împânzind întregul Pol Nord. Sau cum Ursul-Polar s-a cățărat pe vârful Polului ca să caute gluga moșului, dar Polul s-a rupt la mijloc și a căzut pe acoperișul casei lui Moș Crăciun. Sau cum s-a sfărâmat Luna în patru bucăți, iar stelele s-au desprins de la locul lor. sau câte și mai câte.
Scrisorile sunt pline de întâmplări haioase, sunt scrise cu mult farmec și se întind pe 20 de ani, din 1920 până în 1942 Vă recomand să căutați cartea pe la anticariate, este o adevărată comoară!
Țup, salvatoarea iernii, de Alex Donovici
Cum a furat Grinch Crăciunul, de Dr. Seuss
Cărțile lui Dr. Seuss sunt foarte amuzante și ne distrăm de fiecare dată când le citim. Sunt perfecte pentru copiii de 0-6 ani, dar și fata mea de 8 ani s-a distrat citind cărțile în versuri. Cotoi cu pălărioi este una din preferatele copiilor mei, așa că am zis să încercăm una și pentru Crăciun. Nu a fost greu să dăm peste Cum a furat Grinch Crăciunul, am răsfoit-o repede în librărie și ne-am îndrăgostit de ea. Am cumpărat-o și am plecat repede cu ea acasă unde ne-am distrat citind despre urâciosul Grinch.
Dacă vreți să vedeți câteva poze din carte, dar și câteva curiozități despre Grinch și Dr.Seuus, vă recomand să citiți acest articol.
Dosarul clopoțeilor de Crăciun, de Ana Rotea
Pentru copiii puțin mai mari, de la 9 ani în sus, zic eu, vă recomand o carte super: Dosarul clopoțeilor de Crăciun! Acesta este al doilea volum din seria Detectivilor Aerieni, după Dosarul Popcorn. Foarte amuzantă și foarte bine scrisă. Personajele haioase, situațiile comice și dialogurile pline de istețime fac din această serie un succes.
Toți clopoțeii de la Festivalul Iernii, organizat în parcul de la marginea orașului, au dispărut! Mai sunt câteva zile până în Ajunul Crăciunului și cineva trebuie să-i găsească, altfel festivalul va fi un eșec.
Un asemenea caz complicat nu poate fi rezolvat decât de cea mai bună echipă de detectivi din oraș. Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc acceptă provocarea și încep investigația. Cei cinci adună probe și îi interoghează pe principalii suspecți. Dar umblă și zvonul că de fapt renii lui Moș Crăciun sunt de vină pentru toate disparițiile din parc… Oare vor reuși micii detectivi să rezolve cazul misterioasei dispariții a clopoțeilor de Crăciun?
Lectură plăcută!
[…] Cum a furat Grinch Crăciunul este una din cărțile preferate ale copiilor mei. O citim de fiecare Crăciun și nu ne mai săturăm de ea. E tare amuzantă și v-o recomand cu mare […]