Cel mai frumos lucru pe Pământ este să fii copil. Ironia sorții este că atunci când ești copil, vrei să fii adult, iar când ajungi în această ingrată ipostază îți dai seama ce bine era când erai copil. Fără responsabilități, fără probleme, fără stres. Doar joacă și iar joacă.
Îmi place atât de mult să-mi urmăresc copiii și să găsesc în ei acea bucurie și poftă de viață de care noi, adulții, uităm câteodată. Și au o energie extraordinară, pe care eu o invidiez. Ei nu au nevoie de cafea și alte suplimente pentru a sta toată ziua în cap, pentru a face tumbe, pentru a sări non-stop în trambulină sau pentru a face o mulțime de alte nebunii. Sunt minunați și mă bucură nespus curiozitatea lor, dorința de cunoaștere, de experimentare și explorare.
De multe ori, noi le punem piedică și nu-i lăsăm să se desfășoare. ”Nu mai alerga că transpiri!”, ”Nu te cățăra că o să cazi!”, ”Nu poți face tu asta pentru că ești prea mic!” și alte fraze de genul ăsta debităm în fiecare zi, în detrimentul lor. Răsfrângem asupra lor toate fricile și frustrările noastre, fără să ne dăm seama de consecințele neghiobiilor noastre. Vrem să le facem bine, dar ajungem să le facem rău cu bună știință. Vrem să-i transformăm în niște genii (că e la modă acum să vorbești de copii supradotați), le băgăm pe gât o mulțime de activități extrașcolare, îi ținem închiși între patru pereți, cu nasul în cărți și calculatoare și apoi tot ei sunt de vină că devin asociali, obezi și nefericiți.
Copilul este copil și așa trebuie să fie! Copilăria e cel mai frumos dar pe care îl avem în viață, așadar de ce nu-i lăsăm să se bucure de ea? Ok, citim, îi punem să facă teme și rezolve probleme de matematică, dar haideți să-i lăsăm și să alerge cât îi țin picioarele, să sară în sus cât vor ei, să stea cu capul în jos și să se joace în aer liber.
Cum ne jucăm în vacanța de vară
Vacanța de vară pentru noi este o minune. La bunici, copiii își petrec afară 90% din zi și intră în casă doar să mănânce și pentru alte necesități. Ce fac atâta vreme afară? Se cațără în copaci, merg cu rolele, bicicleta, se joacă de-a magazinul și multe altele. Cea mai îndrăgită activitate pe care o practică cu regularitate în fiecare zi este săritura în trambulină.
Când este vorba de jucării/jocuri cumpărate pentru copii, una din cele mai bune achiziții pe care le-am făcut este cumpărarea unei trambuline. Copiii își petrec acolo o mare parte din zi, făcând diverse activități, inclusiv picnic, citit și bineînțeles sărituri.
O trambulină este perfectă pentru copii pentru că le întărește musculatura, le îmbunătățește coordonarea brațelor și picioarelor și îi ajută să-și mențină echilibrul. Să nu omitem faptul că poate fi și pentru noi, adulții, o modalitate foarte bună de a ne menține în formă.
Cum am ales noi o trambulină perfectă
Sunt o mulțime de modele și mărimi, asta e bine pentru că am avut de unde alege. Noi când am ales trambulina, am avut în vedere următoarele:
- cât de mare este spațiul exterior unde vom așeza trambulina
- câte persoane vor sări în același timp pe trambulină
- să aibă obligatoriu plasă de protecție dintr-un material rezistent
- să aibă protecție pentru stâlpii de susținere pentru a nu se lovi copii de stâlpi
Noi am ales o trambulină un pic mai mare și suntem foarte mulțumiți de ea. Încap doi copii și un adult în ea în același timp. Ne alergăm prin ea, iar copiii fac tumbe. Am încercat și eu o mică tumbă și mi s-a învârtit totul în cap, așa că va mai trece o perioadă până să mai încerc așa ceva:)….
Distracție plăcută!
Lasă un răspuns