• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Bucuria Lecturii

blog de lectură

  • Home
  • Noutăți
    • Noutăți cărți
    • Concursuri
    • Interviuri
    • Povești copii
    • Altele
  • Recenzii
    • 0-6 ani
    • 7-9 ani
    • 10-12 ani
    • 13-15 ani
    • 16+ ani
  • Liste cărți
  • Dezvoltare personală
    • Cărți dezvoltare personală
    • Parenting
    • Activități, jocuri și jucării copii
    • Călătorii
  • Despre noi
You are here: Home / Recenzii / 0-6 ani / Cărți pentru copii de 0-6 ani, de citit în vacanță

Cărți pentru copii de 0-6 ani, de citit în vacanță

By Raluca 5 Comments

Iată că a venit în sfârșit vacanța mult-așteptată. Vă dorim să vă distrați tare, să vă jucați mult, să petreceți cât mai mult timp afară și să nu uitați să citiți! Oferta de cărți este numeroasă, doar spor să aveți! Pentru cei mai mici dintre copii, prichindeii între 0-6 ani, recomandarea noastră este să vă îndreptați spre cărți cu ilustrații frumoase și text simplu. E bine dacă au un mesaj pozitiv de transmis sau să fie pur și simplu amuzante.

Iată câteva titluri care îndeplinesc criteriile sus menționate și pe care vi le recomandăm cu mare drag. Multe alte cărți interesante pentru această vârstă găsiți pe site-ul nostru, la categoria recenzii.

Cotoi cu pălărioi, de Dr. Seuss 

Dr. Seuss este unul dintre cei mai apreciați autori de cărți pentru copii. Cărțile lui cu rime vesele, cu desene amuzante și cu aventuri distractive au încântat generații de copii, dar și de părinți. Poeziile sunt pline de haz, au multe năzdrăvănii, dar au și câte un mesaj pozitiv, iar asta le face atractive, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

În cărticica Cotoi fără pălărioi facem cunoștință cu un motan tare neastâmpărat care știe o mulțime de jocuri, dar face tot felul de boacăne și mai ales o grămadă de dezordine. E o zi fără soare. Plouă, plouă fără oprire şi e mult prea frig ca să te joci, aşa că Sally și fratele ei stau cuminţi în casă, stau ca niște mormoloci…Lucrurile se schimbă însă când apare Cotoi cu pălărioi. El nu ține seama de nici o regulă, așa că în scurt timp casa e cu susul în jos. Cei doi copii nu se mai pot plânge de plictiseală, dar ce se va întâmpla când va veni mama lor acasă?

Mi-a plăcut tare mult Cotoi fără pălărioi și m-am distrat de minune cu copiii mei citind aventurile celor doi frați împreună cu motanul pus pe șotii. Cartea are și o continuare, Cotoi cu pălărioi se întoarce, care este la fel de amuzantă ca și aceasta de față.

Mai jos aveți câteva imagini pentru a vă face o idee despre cărticică:

 

Madeline Finn și cățelul bibliotecar, de Lisa Papp

Madeline Finn este o fetiță căreia nu-i place să citească pentru că greșește foarte mult. Însă când o întâlnește pe Bonnie, cățelușa bibliotecară, care are multă răbdare și nu râde de ea când face o greșeală, lucrurile încep să se schimbe în bine. Madeline descoperă că e distractiv să citești.

Madeline Finn și cățelul bibliotecar este o carte pe care băiețelul meu de 6 ani o îndrăgește foarte tare. I-a făcut și o mică recenzie, dacă vreți să o citiți și să vedeți câteva imagini din carte, vă invit să citiți acest articol.

Și mie mi-a plăcut foarte mult și o recomand cu mare drag. Este o carte cu ilustrații foarte frumoase și îi învață pe copii să nu se teamă de greșeli, să nu se lase descurajați și să încerce să facă ceva până reușesc.

Crictor, șerpisorul cel bun, de Tomi Ungerer

Madame Bodot locuiește în Franța și are un fiu zoolog care studiază reptilele în Brazilia. Într-o zi, Madame Bondot primește de la poștă un pachet neobișnuit: un șarpe boa constrictor. La început este speriată de animalul înfricoșător, însă treptat Crictor devine animăluțul de companie al doamnei Bodot. Chiar dacă a crescut mare și e tot mai puternic, Crictor e un animăluț simpatic și tare prietenos. Madame Bodot ține la el ca la ochii din cap și-l ia cu ea peste tot, chiar și la școala unde e învățătoare. Crictor ajută pe toată lumea, iar când un hoț se furișează în casa lor,  șerpișorul se dovedește a fi foarte util. Chiar merită o medalie.

Crictor, șerpișorul cel bun e o cărticică tare haioasă, care îi va încânta pe copii și părinți deopotrivă. Mi-au plăcut tare mult și ilustrațiile, textul este unul foarte simplu, perfect pentru copii de 0-6 ani. O recomand cu mare drag!

   

Ursul și pianul, de David Litchfield

Urson descoperă în pădure un obiect ciudat. Nu a mai văzut niciodată ceva asemănător, astfel se apropie de el să vadă despre ce e vorba. Atinge obiectul cu labele sale și atunci niște zgomote teribile încep să iasă din ciudățenia aia. Neimpresionat, Urson pleacă, însă ceva în interiorul lui îl face să revină. Treptat începe să învețe să cânte și e cel mai fericit urs din pădure. Dă concerte familiei sale, toți îl felicită și în curând talentul său este descoperit de oameni. Aceștia îl conving să plece din pădure și să meargă în metropolă, pentru că doar așa va putea să învețe mai mult și să se perfecționeze.

Urson devine celebru, însă nu e fericit. Îi ie dor de casă, de familie și de prieteni. Și îl strâng pantofii…Ce se va întâmpla cu Urson?

Ursul și pianul este o carte minunată, care trebuie neapărat citită de copii și părinți. Ea ne învață cât de importantă este familia. Faima, laudele și împlinirea profesională poate să-ți aducă multe satisfacții, însă ceea ce contează cu adevărat în viață sunt familia și prietenii.

Ilustrațiile sunt și ele minunate, iar povestea este una sensibilă, care îi va cuceri atât pe copii, cât și pe părinți.

Peștele-curcubeu, de Marcus Pfister

Peștele-curcubeu e cel mai frumos pește din ocean și toți îl privesc cu admirație. Toți peștișorii vor un solz strălucitor, însă Peștele-curcubeu nu vrea să le dea nimic. „Vino și joacă-te cu noi”, îi spun ceilalți pești. Dar Peștele-curcubeu trece lin și nepăsător pe lângă ei, mândru de solzii lui strălucitori. Încet-încet, cu toții se îndepărtează de el, iar Peștele-curcubeu devine cel mai singur pește din ocean…

Ca să-și facă prieteni, va trebui să învețe să dăruiască. Însă Peștele-curcubeu nu prea este de acord să împartă din solzii lui strălucitori. Va rămâne oare singur pentru tot restul vieții?

Mi-a plăcut Peștele-curcubeu pentru că este o poveste care îi învață pe copii să dăruiască. Este o ocazie perfectă de a discuta cu copiii voștri cât de frumos este să dăruiești, să împarți din darurile tale cu alți semeni. E bine să ai multe lucruri, însă dacă nu ai cu cine să le împarți, nu te vei bucura foarte mult de ele. E bine să ai prieteni, să nu fii singur, iar pentru asta ai nevoie să înveți să dăruiești.

    

Chiț și Ronț și Luna-de-brânză cea fermecată, de Gundi Herget

Când Șoricelul-de-câmp Ronț și Șoricelul-de-casă Chiț se întâlnesc pentru prima dată, se iau imediat la ceartă. Ronț insistă că Luna e făcută din brânză, dar Chiț e convins că e făcută din piatră. Ca să se convingă, cei doi construiesc o rachetă cu care vor să zboare pe Lună – sau cel puțin asta este planul lor…

O carte tare drăguță cu doi prieteni care au păreri diferite și fiecare e convins că are dreptate. Cei doi șoricei sunt tare haioși, au multă imaginație și argumente solide care să le susțină opiniile îndrăznețe. Copiii vor învăța că e în regulă să ai opinii diferite față de alte persoane și că e bine să lucrezi în echipă.

Mi-a plăcut tare mult cărticica și am fost tare bucuroasă când am aflat că peripețiile celor doi prieteni nu se termină aici. Mai sunt două povești cu ei, Chit & Ronț și un naufragiu cu peripeții și Chiț & Ronț temerarii clătitelor pe care de-abia aștept să le citesc.

Micul rege este cavaler, de Hedwig Munck

Micul rege a luat din camera comorilor vestita sabie a strămoșilor lui, Excalibur, și vrea să se joace de-a cavalerii cu prietenii lui, animalele. Iapa Greta vrea să fie și ea cavaler, dar ce se face regele fără falnica iapă care să-l poarte în luptă?  Micul rege decide că Greta va rămâne iapă, dar ea nu vrea nici în ruptul capului. Ea vrea să primească o sabie. Altfel nu se mai joacă. Cum va rezolva problema Micul Rege?

Micul rege este cavaler este o poveste plină de fantezie și umor. Mi-a plăcut povestioara, mi s-a părut jucăușă și amuzantă. Ilustrațiile sunt foarte frumoase și o recomand cu plăcere.

 

Lectură plăcută!

Filed Under: 0-6 ani, Liste cărți Tagged With: cărți amuzante, cărți ilustrate, clasa pregătitoare/ clasa întâi, Dr. Seuss, editura arthur, editura Univers enciclopedic, Gundi Herget, Hedwig Munck, Lisa Papp, Marcus Pfister, Tomi Ungerer

Reader Interactions

Comments

  1. Groza Raluca says

    28 martie 2019 at 9:02 pm

    Cărți de Painting Padure

    Răspunde
  2. Gundi says

    13 august 2019 at 4:25 pm

    Hi, I am the author of Chit & Ront and just incidently discovered your review. I fed it into the google translator and now I am happy to know that you liked the mice so much! Thank you for your nice review!

    Cheers from Germany

    Gundi

    Răspunde
    • Raluca says

      13 august 2019 at 10:31 pm

      We really enjoyed your book, congrats for it!

      Răspunde

Trackbacks

  1. Cărți despre emoții care îi învață pe copii să fie buni | Bucurialecturii.ro spune:
    16 martie 2021 la 9:22 am

    […] Aceste cărți despre emoții, bunătate și empatie îi va ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile socio-emoționale, să fie buni, generoși și toleranți cu cei din jur. Dacă ne învățăm copiii să facă în fiecare zi mici fapte bune, viața lor ar fi mai frumoasă și mai satisfăcătoare. Cărțile din lista de mai jos sunt pentru copii de 0-6 ani. […]

    Răspunde
  2. 3 cărți adorabile cu lupi pentru copii de 0-6 ani - Bucuria Lecturii spune:
    8 noiembrie 2022 la 5:06 pm

    […] Dacă v-au plăcut aceste cărți copii 0-6 ani, vă recomandăm să citiți și Cărți pentru copii de 0-6 ani, de citit în vacanță. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primary Sidebar

Cărți pe subiecte

A

Adolescenți  Adulți Al doilea război mondial Alimentație sănătoasă  Amuzante  Animale  Autism  Autobiografie/ Biografie  Autori români  Aventură și mister 

B

Băieți   Bestseller   Bullying   Bunătate și generozitate 

C

Câini  Călătorii în timp   Clasa pregătitoare/clasa întâi Corpul uman Crăciun Crime

Cultură generală

Curaj

D

Dark fantasy   Dependențe  Depresie Detectivi Dezvoltare personală   Discriminare  Dinozauri   Dislexie  Dragoste

E

Emoții 

F

Fantasy   Fantome   Familie   Fete curajoase și deștepte  Ficțiune istorică   Fotbal   Frați/Surori  Frică  Furie 

G

Grafice Greșeli

H

Halloween Horror

I / Î

Idei preconcepute  Ilustrate   Imaginație Imigranți Intrigi sângeroase  Invenții   Interzise sau controversate  Istorie  Încredere

J

Jocuri pe calculator   Jurnale

L

Lecții de viață Lupi

M

Magie Mamă-fiică  Manga Moarte Monstruleți

N

Natură  Noapte-bună  Non-ficțiune

O

Optimism  Orfani

P

Paranormal Parenting Paris Perfecțiune  Pisici  Poezii  Polițist Pozne și năzbâtii   Premiate  Prietenie   Prieten imaginar

R

Rasism  Război Romantice

S / Ș

Supraviețuire Suspans  Școală

T

Tați  Thriller  Timiditate  Toleranță Trenuri

V

Vampiri Vrăjitoare

Z

Zâne    

Toate drepturile rezervate © 2025 · Metro Pro pe Genesis Framework · WordPress · Log in