Copiii noștri nu se nasc cititori. Ei devin cititori dacă noi, părinții ne facem treaba bine. Și asta înseamnă să le citim regulat (ideal ar fi în fiecare zi) și să-i ajutăm să-și găsească cărțile potrivite. La început, când învață să citească, cele mai potrivite cărți sunt cele ilustrate, cu un text simplu, ușor de înțeles. Din categoria de cărți copii clasa pregătitoare sunt și cele 3 povești de mai jos. Scrise de Julia Donaldson (autoarea cărții Cel mai fain uriaș din oraș despre care am scris într-un articol anterior) și ilustrate de Axel Scheffler, cele 3 istorioare sunt amuzante și te captivează rapid.
Cărți copii clasa pregătitoare: 3 lecturi ușoare
Maimuțica Bramburica
Maimuțica Bramburica este supărată că și-a pierdut mămica. Dar noroc cu animalele pădurii, pentru că ele încearcă să o ajute. Căutarea merge un pic cam greu, dar cu întrebări ajutătoare, reușesc s-o găsească și povestea se sfârșește fericit! O poveste drăguță, cu rime haioase, copiilor sigur le va plăcea.
Gruffalo
Gruffalo este una dintre cele mai renumite cărți pentru copii, a câștigat o mulțime de premii literare și a și fost ecranizat. Gruffalo a devenit un monstruleț iubit de copiii de toate vârstele, în ciuda înfățișării lui puțin cam…înspăimântătoare. Povestea este despre un șoricel foarte isteț, care păcălește pe rând vulpea, șarpele și bufnița, reușind să-i facă să nu-l mănânce. Cum? Îl inventează pe Gruffalo! Dar când Gruffalo chiar apare în fața lui, ce va face șoricelul?
Charlie Ciocolată și cartea lui preferată
Preferata mea, dintre cele trei, este Charlie Ciocolată și cartea lui preferată. Cu niște ilustrații foarte inspirate, această povestioară este despre pasiunea pentru cărți a lui Charlie. Lumea cărților poate fi fascinantă, iar prin povestea de față, Julia Donaldson vrea să ne reamintească acest lucru. Și o face într-un mod foarte plăcut, folosindu-se de versuri amuzante, perfecte pentru copii.
Toate aceste cărți sunt minunate pentru copiii care acum încep să citească (6-7 ani), dar merg foarte bine și pentru copiii mai mici de 6 ani, datorită ilustrațiilor foarte drăguțe. Puteți să le citiți voi, părinții celor mici sau, puteți să-i lăsați pe frățiorii/surioarele mai mari să le citească. Este un exercițiu bun pentru ei, iar pentru cei mici le oferiți un model bun de urmat. Vor dori și ei să citească cât mai curând!
Orice metodă veți alege, important este să citiți, citiți, citiți!
Lectură plăcută!
Citește și:
Două povești care au vrut să stea împreună – rime pline de farmec pentru copiii de grădiniță
[…] Citește și: Lecturi ușoare, cărți ilustrate pentru copiii care învață să citească […]