Cărțile thriller/horror cu povești înfricoșătoare, crime macabre și secrete întunecate creează o adevărată dependență. Se joacă cu emoțiile noastre, ne dau bătăi de cap, punându-ne mintea la contribuție să rezolvăm misterul înainte de finalul apoteotic, ne sperie și ne îngrozesc, însă pur și simplu nu le putem lăsa din mână. Dacă ești mare fan al acestui gen literar, am adunat pentru tine o listă cu 7 cărți thriller/horror captivante, care te vor ține în tensiune și îți vor oferi o doză semnificativă de adrenalină!
Insomnia, de Sarah Pinborough
Tulburător și bulversant, Insomnia este un thriller captivant, care te va ține treaz întreaga noapte.
Emma Averell are o carieră de succes și o familie reușită. Dar existența ei n-a fost întotdeauna perfectă. Când Emma avea 5 ani, ea și sora ei mai mare au fost date în plasament ca urmare a unui incident grav, petrecut între ele și mama lor. Sora Emmei își amintește că a existat o perioadă în care aceasta fusese iubitoare și „normală“, dar Emma nu poate să și-o amintească decât ca pe un monstru. Iar mama lor a suferit o astfel de transformare cu puțin înainte să împlinească 40 de ani, vârsta de care se apropie acum și Emma.
Emma își dorește cu disperare să lase în urmă traumele copilăriei, dar când nu mai poate să doarmă, începe să se gândească la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu toți acei ani. Oare are nebunia în sânge? Oare, pierdută în acea stare mentală nebuloasă, asemănătoare cu somnambulismul, ar putea sfârși prin a-și vătăma propria familie? Sau există, totuși, altă explicație pentru lucrurile ciudate care încep să se petreacă în jurul ei?
„Cred că, dintre cărțile lui Sarah Pinborough, Insomnia e favorita mea. E ca un roller-coaster: cursa abundă în răsturnări de situație, mânuite cu mare artă. Plin de atmosferă și sexy… Un adevărat succes!“ Lucy Foley
„Pinborough ne face descrierea de vis a unui adevărat coșmar. Mi-a plăcut la nebunie această carte!“ Richard Osman
Dispariția lui Molly Clarke, de Wendy Walker
Desemnată cea mai bună carte a anului de bibliotecile publice din New York, Dispariția lui Molly Clarke este o carte tulburătoare, în niciun caz pentru cei slabi de inimă. O carte cu mult suspans, pe care nu o poți uita foarte ușor.
S-a spus că a ales să plece din viețile celor dragi. Indicii sunt destule. Mașina abandonată la kilometri de casă. Biletul găsit la un motel din apropiere. Familia distrusă. Astfel de povești se întâmplă tot timpul. Femei care se fac nevăzute, disperate să o ia de la capăt. Dar ce s-a întâmplat în realitate cu Molly Clarke?
Noaptea în care a dispărut a început cu o furtună, apoi femeia a rămas fără benzină, iar un bărbat s-a oferit să o ia în camioneta lui și să o ducă undeva, la adăpost. Numai că, după ce se închid portierele, Molly începe să bănuiască faptul că a făcut o greșeală cumplită.
O nouă pistă o aduce pe Nicole, fiica lui Molly, în orășelul amărât în care mama ei a fost văzută pentru ultima oară. Localnicii sunt înduioșați de poveste și dornici să o ajute. Proprietarul motelului. Barmanul. Chiar și poliția. Asta până când secretele încep să iasă la iveală, iar Nicole se apropie de adevărul privind evenimentele din noaptea cu pricina și își dă seama de pericolul care o paște.
”O poveste care creează dependență”. – A.J.Finn
”Captivant, cu răsturnări de situație neașteptate! Aveți în mână un roman extraordinar de bun!” – Adrian McKinty
Fetele dispărute, de Claire Douglas
Un roman plin de răsturnări de situație, cu un decor și o atmosferă care îți dă fiori. Personajele sunt credibile, iar intriga suficient de bună pentru a te ține în suspans.
Într-o noapte cu ploaie torențială, Olivia Rutherford își conduce trei prietene acasă când o siluetă apărută în fața mașinii o obligă să tragă brusc de volan. Când își revine în fire după accident, descoperă că e singură – prietenele ei au dispărut.
Peste 20 de ani, în speranța de a rezolva misterul dispariției fetelor, jurnalista Jenna Halliday vizitează comunitatea strâns unită din Stafferbury ca s-o convingă pe Olivia să vorbească. Aceasta refuză, iar Jenna începe să primească bilete de amenințare. Localnicii îi arată clar că nu e binevenită și o avertizează să părăsească orașul înainte ca soarta ei să devină un alt mister asociat acestui loc. De ce sunt atât de speriați locuitorii din Stafferbury? Câte secrete poate ascunde un orășel?
„Cu o atmosferă gotică, amenințătoare și sumbră, Fetele dispărute îți trimite fiori reci pe șira spinării.‘‘ – J.P. Delaney
O altă carte excelentă cu mistere nedezlegate timp de zeci de ani este Micile ticăloase, de Alex Marwood. Trebuie neapărat s-o citești!
Ceva în apă, de Catherine Steadman
Ceva în apă este un roman antrenant, care îți păstrează toate simțurile în alertă. Nu este un roman obișnuit, deoarece nu sunt foarte multe personaje și nu sunt foarte multe răsturnări de situație. Dar asta nu înseamnă că nu te va ține în suspans. Ba dimpotrivă! O lectură excelentă!
Erin este o realizatoare de filme documentare, iar Mark este un investitor bancar. Cei doi pleacă în luna de miere pe insula tropicala Bora Bora și se așteaptă la o vacanță de vis. Dar la o sesiune idilică de scufundări în marea cristalină, găsesc ceva în apă…. De aici, visul se transformă în coșmar, iar Erin și Mark se trezesc prinși într-un vârtej de conspirații, personaje misterioase și periculoase. Tot ce știau unul despre celălalt va fi pus la îndoială.
Cât îți ia să sapi un mormânt? În cât timp se răcește un cadavru? Cât de departe ești dispus să mergi pentru o viață mai bună?
Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia
Mexican Gothic este o carte aparte, ce nu va fi pe placul tuturor. Deși am văzut multe recenzii mai puțin favorabile, mie mi-a plăcut. Fără a fi înspăimântătoare, cartea are o atmosferă întunecată, apăsătoare care te captivează. Finalul este șocant și îți rămâne mult timp în minte.
După ce primește o scrisoare tulburătoare în care verișoara ei o imploră să o salveze de la moarte, Noemí Taboada pleacă spre Locul Înalt, reședința acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului. Deși nu pare nici pe departe o luptătoare neînfricată (e foarte elegantă și nu s-ar încumeta să apară nicăieri fără o rochie șic și fară rujul său marca Elizabeth Arden), Noemí nu duce deloc lipsă de curaj. Nu se lasă îngrozită de coșmarurile sale îngrozitoare și nu renunță până nu află ce secrete întunecate se află în pereții acelei case înfiorătoare. Descoperă o istorie familială îngrozitoare, crime, violență și incest.
Sanatoriul, de Sarah Pearse
Sanatoriul este un roman captivant, care te ține în alertă. Se citește ușor, capitolele sunt scurte și astfel te trezești că dai paginile repede una după alta. Ceea ce este de bine, nu? Cu o atmosferă tensionată și personaje care au toate ceva de ascuns, Sanatoriul este o lectură palpitantă de weekend.
Le Sommet stă ascuns într-o pădure pe coastele Alpilor. Este un sanatoriu abandonat transformat recent într-un hotel de cinci stele. Și e ultimul loc în care Elin Warner ar avea chef să vină. Dar, când fratele ei o cheamă la petrecerea lui de logodnă, nu poate să nu accepte. Mai ales că tocmai și-a luat o pauză de la slujba ei de detectiv.
Însă, ceva nu e în regulă în hotelul care îi dă fiori lui Elin din clipa în care îi trece pragul. Iar când logodnica fratelui său dispare fără urmă în timpul unei furtuni puternice care izolează Le Sommet de restul lumii, Elin înțelege că trebuie să se folosească de tot ce știe pentru a evita o tragedie.
„Un roman care m-a ținut cu sufletul la gură!“- Reese Witherspoon
„Întunecat, captivant și de-a dreptul terifiant, Sanatoriul este un succes. […] Ce talent extraordinar!“ – Sally Hepworth
Găsești cartea și pe libris.ro .
Imagini ascunse, de Jason Rekulak
Imagini ascunse este o carte uluitoare. Povestea este bine scrisă, trăiești alături de personaje tot ce experimentează ele: anxietate, frică, tensiune. Este o carte palpitantă, care îți oferă un carusel de emoții, un roman pe care ți-e greu să-l lași din mână.
Mallory Quinn, abia ieșită dintr-un centru de dezintoxicare, se angajează ca babysitter pentru a avea grijă de Tedy, puștiul de 5 ani al cuplului Ted și Caroline Maxwell. Tânăra descoperă că-i place nespus de mult noua ei slujbă, care-i oferă stabilitatea de care are atâta nevoie. În plus, ajunge să țină cu adevărat la băiețelul dulce și timid, care nu pleacă nicăieri fără creionul și caietul lui de schițe. Desenele lui sunt, la început, la fel ca ale oricărui alt puști: copăcei, iepurași și balonașe. Dar, într-o bună zi, copilul mâzgălește ceva cu totul neașteptat: un bărbat care târăște în pădure cadavrul unei femei. Încet, încet, imaginile pe care le așterne pe hârtie devin tot mai sinistre, iar personajele sale – din ce în ce mai pline de viață, Teddy dând dovadă de o măiestrie care îi depășește cu mult vârsta. Mallory ajunge să se întrebe dacă nu cumva acelea sunt reprezentările unei crime sau dovada influenței unei forțe malefice supranaturale. Și, deși știe că totul s-ar putea să pară o nebunie, e hotărâtă să descifreze misterul imaginilor ascunse și să îl salveze pe Teddy.
„Acest roman mai-mai c-o să vă facă să credeți în stafii!“ – Kirkus Review
„Pură perfecțiune paranormală!“– Booklist
Citește și: 8 thrillere pătrunzătoare pentru adolescenți care-ți fac inima s-o ia la goană
Lasă un răspuns