Unghere și cotloane, de Jessica Lawson
O carte excelentă pentru copiii care iubesc cărțile de aventură. Are tot ce-i trebuie: mult suspans, multe mistere de dezlegat la tot pasul și foarte multe răsturnări de situații.
Este un adevărat roman polițist amuzant și emoționant. Este o combinație între Charlie și fabrica de ciocolată și jocul Clue. Dacă vreți să aflați despre ce este vorba și de ce ne-a plăcut cartea atât de mult, vă recomand să citiți recenzia pe care am făcut-o acestei cărți.
Recomand cu drag cartea!
Nancy Parker, Jurnalul unei detective, de Julia Lee
Nancy Parker are paisprezece ani și vrea să devină detectiv. Abandonează școala, însă prima ei slujbă nu este chiar ceea ce și-a imaginat. Nancy vrea să dezlege cazuri de crimă, dar până la rangul de detectiv e cale lungă și trebuie să treacă prin tot felul de alte slujbe mărunte. Așa că Nancy s-a trezit… servitoare în casa emancipatei și misterioasei doamne Bryce.
Aici, în loc să caute indicii și să găsească răufăcători, Nancy trebuie să curețe casa și să plimbe câinele. Nu este mulțumită cu noua ei viață, însă nu are încotro. Odată cu sosirea la reședința de vară din Seabourne a doamnei Bryce, lucrurile încep să se precipite și Nancy va fi nevoită să-și pună la încercare abilitățile de detectiv atunci când va porni pe urmele unor hoți. Ea va face echipă cu Ella, fiica unui profesor de arheologie și Quentin, un băiat timid venit în vacanță în Seabourne, împreună cu care vor descoperi câteva mistere și secrete bine ascunse în casa doamnei Bryce.
De ce o recomand
Nancy Parker, Jurnalul unei detective este o carte tare plăcută, antrenantă și pline de mistere. Mi-a plăcut povestea și mi-a plăcut plasarea acesteia la începutul secolului XX, în 1920. Acest lucru îi sporește istorioarei aerul de mister și o face mult mai captivantă. Este și o modalitate foarte bună pentru copii să vadă o parte din viața oamenilor din anii aceia, o mică lecție de istorie pe care nu o vor uita foarte repede.
Mi-a plăcut faptul că povestioara este prezentată sub forma unui jurnal, iar greșelile de ortografie intenționat introduse de autoare în jurnal mi s-au părut extrem de inspirate, conferind romanului un plus de autenticitate.
Am apreciat umorul prezent în carte și mi-a plăcut foarte mult de Nancy. Chiar dacă a renunțat la școală, îi place să învețe lucruri noi și are o imaginație extrem de bogată. Teoriile și observațiile ei mi s-au părut foarte interesante și de multe ori adevărate.
Recomand cu drag Nancy Parker, Jurnalul unei detective, e o carte foarte distractivă și plină de aventuri.
Cine ar putea fi la ora asta?, de Lemony Snicket
Acesta este primul volum din cele patru ale seriei Toate întrebările greșite scrise de autorul Daniel Handler, sub pseudonimul Lemony Snicket. La noi au fost traduse doar primele două volume la Editura Corint, dar mie mi-au plăcut tare, tare mult și mă gândesc să citesc volumele 3 și 4 în engleză. Recenzia pentru primul volum o găsiți în acest articol și v-o recomand cu multă căldură. E foarte antrenantă, amuzantă și plină de mister. Părinții o pot citi cot la cot cu copiii, pentru că este foarte frumoasă!
Lectură plăcută!
Citește și 5 cărți care-i vor ține ocupați pe copiii de 10-12 ani
[…] așa ca o mică distracție de weekend. Dacă vă plac cărțile de aventuri, citiți și acest articol în care veți găsi și alte recomandări de astfel de cărți pentru […]